Fotboll idag - Mobilbet

Malmö FFNär Malmö FF på onsdagen tog emot FC Red Bull Salzburg på hemmaplan stod de inför en svår uppgift. Salzburg hade vunnit med 2-1 på hemmaplan, och det krävdes vinst av skånelaget, och helst en nolla för Salzburg.

Detta var det som gällde för att man skulle lyckas med det som inget annat svenskt lag hade lyckats med på 14 år, nämligen att gå vidare till gruppspel i Champions League.

Drömstart för hemmalaget

Det visade sig att MFF skulle få en riktig drömstart på matchen. Redan efter knappa tio minuter pekade domaren mot straffpunkten efter att Malmös Magnus Eriksson hade tacklats ner av målvakten i Salzburg, Peter Gulacsi. Malmös frontfigur, Markus Rosenberg gav MFF ledningen med 1-0, en ledning som skulle utökas några minuter senare, när Magnus Eriksson satte 2-0 i 18:e minuten. Efter mindre än 20 spelade minuter ledde alltså Malmö FF med 2-0, en stabil ledning som givetvis ledde till ökat självförtroende.

Malmö går till halvleksvila med 2-0 och fortsätter sedan att stabilt jobba hem och flera spelare i Salzburg drar på sig gula kort i sina försök att hänga med i Malmös tempo. Spiken i kistan kommer efter 83 minuter när Markus Rosenberg på nytt ser till att hålla sig framme och sätter 3-0 bakom Gulacsi i målet. 3-0 blir också slutresultatet i matchen, vilket innebär att Malmö FF lyckas med det till synes omöjliga, de spelar sig fram till gruppspel i Champions League.

Tuff lottning för MFF

På torsdagen var det så dags för lottning till gruppspelet som inleds i mitten på september. För Malmös del väntar tuffa matcher, då man lottades i samma grupp som Juventus, Atletico Madrid och Olympiakos.

Oavsett utgången av matcherna, så är Malmö FF redan nu en vinnare om man ser till den ekonomiska aspekten. Inför matchen mot Salzburg pratades det om att laget skulle få minst 100 miljoner kronor vid ett avancemang, men på grund av att de andra nordiska lagen, FC Köpenhamn och Ålborg, blivit utslagna i kvalet, går alla skandinaviska TV-rättighetspengar till ett enda lag, nämligen Malmö FF. Detta innebär att laget kan räkna med cirka 200 miljoner kronor i kassan, något som naturligtvis öppnar upp en rad möjligheter inför kommande säsonger. Utöver dessa pengar tillkommer naturligtvis även en hel del extra pengar i publikintäkter, något som gör att Malmö går mot en riktigt bra säsong ekonomiskt så väl som sportsligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.