Fotboll idag - Mobilbet

Lyon Real Madrid MatchreferatChampions League-matchen mellan Lyon och Real Madrid tisdagen den 22 februari hölls på Stade de Gerland i Lyon. Matchen blev oavgjord med resultatet 1-1, och målen gjordes av Bafetimbi Gomis för Lyon och Karim Benzema för Real Madrid.

Tack vare målet av Benzema så är Real Madrid nu favoriterna för att gå vidare till kvartsfinalen i Champions League för första gången på sju år. Men det sent gjorda målet av Gomis innebär ändå att Lyon fortfarande är obesegrade mot Real Madrid och att de också fortfarande har en chans att gå vidare i Champions League.

I första halvlek hade Lyon övertaget och de fick nästan ledningen i 34:e minuten när Gomis fick in ett skott mot mål, men bollen gick utanför. Real Madrid förbättrade sitt spel i andra halvlek där särskilt Christiano Ronaldo och Sergio Ramos utmärkte sig. Ronaldo sköt en frispark strax innan det första målet i matchen, som träffade Yoann Gourcuffs arm.

Real Madrids tränare José Mourinho ansåg att det var en solklar straff, vilket inte domaren höll med om. Vid de tre tidigare matcherna i Lyon har Real Madrid inte lyckats göra något mål alls, men denna gång skedde målet i 65:e minuten bara 60 sekunder efter att Benzema blivit inbytt på planen efter en passning från Ronaldo. Lyons mål kom i den 83:e minuten när Gomis fick in ett skott nära mål.

Trots att det länge såg ut som att Real Madrid skulle ta hem matchen så gjorde Gomis sena mål att Lyon fortfarande är obesegrade mot det spanska laget. Nästa möte lagen emellan sker dock på hemmaplan för Real Madrid på Bernabeu där de har vunnit de senaste 22 spelade matcherna, vilket kan vara en utmaning för Lyon och kanske kan ge Real Madrid den seger de länge väntat på.