Fotboll idag - Mobilbet

Kalmar Mjällby Matchreferat Augusti 2011Matchen mellan Kalmar FF och Mjällby AIF spelades den 1 augusti på Guldfågeln Arena i Kalmar. Resultatet blev vinst för Mjällby med 3-0 vilket gör att de nu ligger på en trettondeplats i den allsvenska tabellen med 20 poäng.

Kalmar FF placerar sig fortfarande högt upp trots förlusten på en sjätteplats och 29 poäng. Vinsten för Mjällby innebär att de nu ligger över kvalstrecket och om de fortsätter i samma takt har de alltså en plats säkrad i nästa års omgång av Allsvenskan.

Länge såg det ut som Kalmar FF skulle ta hem vinsten eller att matchen skulle sluta 0-0. Men efter att Mjällby gjort otroliga tre mål på tre minuter i slutet på andra halvlek så var matchen avgjord.

Kalmar FF är ett starkt lag på hemmaplan och de hade många goda målchanser och ett bra offensivt spel. De hade kontroll över spelet och dominerade planen i större delen av matchen. Trots detta var matchen mållös fram till 84:e minuten när Mjällby tilldömdes en straff som sköts in i mål av David Löfquist. Straffen utdömdes med anledning av att Mjällbys Pär Eriksson blivit nerdragen av mittbacken i Kalmar FF, Markus Thorbjörnsson. Nästa mål gjordes strax därefter av Patrick Osiako och följdes upp av ett sista mål av Pär Eriksson som lade in en retur på en boll skjuten mot mål av Daniel Nicklasson.

Matchen den 1 augusti blev Kalmar FFs fjärde förlust på raken, medan det går uppåt för Mjällby sedan deras förra match mot Gefle som slutade med imponerande 5-1. Innan dess hade de inte gjort många mål i årets Allsvenska, och bara ett enda på bortaplan i de senaste sex matcherna, men nu verkar det som att lagets självförtroende och målchanser ökar. Klart är i alla fall att denna vinst var viktig för Mjällby eftersom de nu ligger över kvalstrecket och även lyckades slå starka Kalmar FF som ligger mycket högre upp i tabellen.