Fotboll idag - Mobilbet

Sverige mötte EstlandSverige mot Estland; det låter inte på förhand som något speciellt spännande möte, och spännande blev väl inte matchen i sig heller, men ändå skrevs en bit svensk fotbollshistoria under matchens gång. Det här blev nämligen matchen då Zlatan Ibrahimovic slog det svenska målrekordet och skrev in sig i de svenska historieböckerna en gång för alla.

Två mål i matchen

Zlatan visade redan från start att han ville vara med och avgöra matchen, och redan efter ett par minuter hade han skaffat en frispark för Sverige. Frisparken ledde i sin tur till en hörna, som slås av Sebastian Larsson. Bollen hamnar på en estländare och bollen studsar bakåt mot Ibrahimovic som står redo framför mål. Bollen hamnar i mål och ledning med 1-0 till Sverige är ett faktum. Detta är dock bara början.

I 24:e minuten är det åter dags. Åter igen är det Sebastian Larsson som är i farten och skickar en passning med riktning Ibrahimovic. Denne får tag i bollen och lyckas, genom en riktigt snygg klackning, sätta 2-0 bakom den estländske målvakten, ett resultat som sedan står sig matchen igenom.

Raderar ut rekord från 1930-talet

I och med sina två mål i matchen mot Estland gjorde den svenske anfallaren något riktigt imponerade. Han raderade ett svenskt målrekord som har stått sig ända sedan tidigt 1930-tal. I och med matchens båda mål tog Ibrahimovic över rekordet med 50 landslagsmål. Tidigare hette rekordhållaren Sven Rydell, och han hade sina verksamma år i landslaget under slutet av 1920-talet och början av 1930-talet, då han lyckades göra 49 mål under sina matcher i det svenska landslaget. 1932 lade han landslagströjan på hyllan. Att rekordet har stått sig i så många år säger en hel del om den bedrift som Zlatan Ibrahimovic nu svarat för.

Ibrahimovic har i flera års tid siktat på att slå det över 80 år gamla rekordet, och nu har han alltså lyckats. Frågan är hur många mål han lyckas göra innan det är dags för honom att avsluta sin landslagskarriär. Ännu har han förhoppningsvis några år på sig, och det råder inga tvivel om att det här nya rekordet kommer att bli oerhört svårt att slå för kommande generationers anfallare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.