Fotboll idag - Mobilbet

Frankrike Brasilien MatchreferatVänskapsmatchen mellan Frankrike och Brasilien onsdagen den 9 februari hölls i Paris på Stade de France och vanns av Frankrike med 1-0. Real Madrid-spelaren Karim Benzema gjorde det enda och vinnande målet i den 54:e minuten efter en passning från vänster av Jeremy Menez.

Brasilien, och lagledaren Mano Menezes, hade ett starkt lag med bland annat tre spelare från AC Milan: Robinho, Alexandre Pato och Thiago Silva. För Brasiliens del var detta en viktig match eftersom de behöver återhämta sig från det relativt dåliga resultatet i VM och förbereda sig inför turneringen Copa América i sommar. För Frankrike, med lagledaren Laurent Blanc, var matchen också en utmaning efter att även de gjort ett dåligt resultat i VM. Några av Frankrikes viktigaste spelare i matchen var Karim Benzema, Yoann Gourcuff från Lyon och Alou Diarre från Bordeaux.

I första halvlek var spelet tekniskt men gav få chanser till mål för något av lagen. Brasilien kämpade i motvind efter den 40:e minuten av matchen då Hernanes, som vanligtvis spelar i Lazio, skickades av planen för att ha sparkat Karim Benzema. Hernanes fick rött kort direkt eftersom domaren Wolfgang Stark ansåg att sparken var tillräckligt allvarlig för en utvisning. Frankrike spelade alltså större delen av matchen med 11 spelare mot Brasiliens 10 vilket underlättade för det franska laget och förbättrade deras bollinnehav i andra halvlek.

Brasilien tvingades spela resten av matchen med bara en spelare på toppen vilket gjorde dem mindre farliga för Frankrike, och därmed gjordes också matchens första och enda mål av det franska laget i den 54:e minuten. Benzema hade chans till mål bara ett par minuter tidigare, men hans skott blockerades av Thiago Silva och David Luiz. Sedan fick han en perfekt passning från vänster av Jeremy Menez och satte målet som avgjorde matchen till Frankrikes fördel.