Fotboll idag - Mobilbet

Djurgården IF IFK Göteborg den 12 juni 2011 matchreferatMatchen mellan Djurgården IF och IFK Göteborg den 12 juni spelades på Gamla Ullevi i Göteborg och slutade lite oväntat med en vinst för Djurgården och resultatet 4-0.

Djurgården som hittills legat sist i Allsvenskan gjorde sin bästa match sedan 2003 och vann lätt mot IFK Göteborg tack vare lite förändringar i laget samt extra träning. Djurgården mötte IFK Göteborg i Svenska Cupen precis innan landslagsuppehållet, och förlorade matchen vilket gjorde att de åkte ut, så den allsvenska matchen den 12 juni gav dem tillfälle till revansch.

Djurgårdens formation hade ändrats till 4-4-2 inför matchen och ett nytt anfallspar i Mattias Jonsson och mittfältaren Christer Youssef var lagets nya vapen. Djurgården hade även specialtränat avslut inför matchen mot IFK Göteborg. Första målet gjordes av Christer Youssef i 25:e minuten efter en pass från Mattias Jonsson. Med ett långskott gjorde sedan Mattias Jonsson matchens andra mål tre minuter innan halvtid. Målen fortsatte genom att Kasper Hämäläinen nickade in en hörna i 59:e minuten och i slutminuterna gjordes matchens sista mål av Philip Hellqvist.

IFK Göteborg var chanslösa i matchen även om de hade några bra lägen, men de fick två avblåsningar för offside. Djurgårdens försvar fungerade även det bra, och när Göteborg väl kom över på deras planhalva så försvarade Pa Dembo Touray målet stabilt.

Djurgården har haft stora problem att vinna matcher hittills i allsvenskan, och då speciellt på bortaplan där de bara vunnit tre av de senaste 32 spelade matcherna utanför Stockholm. I lagets senaste tre matcher har det inte blivit några mål alls, men det vände i den här matchen. Djurgården som än så länge legat sist i poängtabellen i Allsvenskan klättrade nu upp en plats och ligger näst sist med 8 poäng före Halmstad BK. IFK Göteborg innehar nu en elfte plats på listan med 14 poäng.