Fotboll idag - Mobilbet

Djurgården IF Helsingborg MatchreferatMatchen mellan Djurgården och Helsingborg hölls den 4 juli på Stockholm Stadion och var den sista matchen innan halvtid i Allsvenskan. Nu har alltså alla lagen spelat 15 matcher var. Matchen slutade oavgjort med 1-1.

Djurgården hade sedan tidigare vunnit fyra matcher i rad medan HIF haft sex matcher spelade utan förlust, så båda lagen var i bra form inför mötet. HIF leder fortfarande Allsvenskan efter den oavgjorda matchen med 32 poäng, medan Djurgården ligger på elfte plats med endast 18 poäng.

Trots det jämna resultatet i matchen och att det skiljer så många poäng mellan lagen så var Djurgården det överlägsna laget i första delen av matchen. Djurgårdens Mattias Jonsson som sedan en tid tillbaka är i form igen efter sina skador var lagets viktigaste spelare tillsammans med Christer Youssef. Detta medförde att Djurgårdens offensiv var på hugget liksom i de senaste matcherna. Även om det inte gått så bra för Djurgården totalt sett i årets omgång av Allsvenskan så har de kommit igen de senaste veckorna och lyckades nu alltså även undvika en förlust mot serieledande HIF.

Philip Hellquist gjorde matchens första mål i 37:e minuten efter en passning av Daniel Sjölund. Efter det första målet blev det en del skott på mål för HIF, vilka dock stoppades effektivt av Djurgårdens försvar. I 69:e minuten nickade Rasmus Jönsson in bollen mot mål, men den stoppades av Djurgårdens målvakt Pa Dembo Touray. Däremot stod HIFs toppspelare Alexander Gerndt fri och sparkade in returen som innebar 1-1 och även blev matchens sista mål. Även om Djurgården inte fick en femte vinst i rad så gjorde de ett bra resultat genom att vinna över HIF som just nu leder Allsvenskan. De båda lagen möts igen redan den 11 juli, så det återstår att se ifall Djurgården håller formen även då.