Fotboll idag - Mobilbet

Euro 2012 Speltips. Sverige England 15 Juni 2012.Matchen mellan Sverige och England den 15 juni kommer hållas på Olympic Stadium Kiev i Ukraina.

Sverige lyckades kvalificera sig för årets EM på andra plats efter Nederländerna med bara tre poängs skillnad från förstaplatsen med 8 vinster och bara 2 förluster. En mot Holland och en mot Ungern, båda bortamatcher. Sveriges coach Erik Hamrén kommer förmodligen använda laguppställningen 4-4-2 och laget kommer koncentrera sig på att spela balanserat och på försvaret. Detta är en formation som är välanvänd och fungerar bra (T.ex. för Grekland när de vann Euro 2004). Sveriges stjärna är Zlatan Ibrahimovic som inte missar om han får chans på mål, tillsammans med andra bra spelare som Olof Mellberg, Kim Kjellström och Tobias Hysén. Sverige har i tidigare EM lyckats ta sig till kvartsfinal och semifinal. Lagets bästa notering hittills är bronsplatsen i VM i USA 1994 där de vann med 4-0 mot Bulgarien och lyckades slå ut Tyskland från semifinalen.

Besök Betsson där du hittar de bästa oddsen för att satsa på matcherna i Euro 2012!

När det gäller England så var de favorit i sin kvalgrupp och kom på första plats med 18 poäng. Tvåa med 16 poäng blev Montenegro. England vann alla sina matcher förutom två som blev oavgjorda mot Schweiz och Montenegro. Laget har en relativt ny coach i Roy Hodgson och de har som vanligt många utmärkta spelare som till exempel John Terry, Frank Lampard, Stephen Gerard och Ashley Cole. England har aldrig lyckats vinna EM, men nått så långt som till kvartsfinal och semifinal några gånger tidigare.

Sverige är ett lag som inte ger upp lätt som man kan se från kvalifikationsmatcherna, till exempel när de vann stort mot gruppfavoriten Holland med 3-2. Trots detta så är ändå England ett lag att räkna med som brukar nå mycket bra resultat.

Därför tror vi att matchen kommer vinnas av England och att resultatet blir 2-1.