Fotboll idag - Mobilbet

Spela på VM-matchen Spanien Chile.Matchen mellan Spanien och Chile den 18 juni kommer hållas på Estádio do Maracanã, Rio de Janeiro. Spanien anses just nu vara det bästa fotbollslaget någonsin efter vinsten i EM 2008, VM i Sydafrika 2010 samt EM igen år 2012 vilket gjorde dem till det första laget någonsin med denna merit.

I VM 2014 är Spanien i Grupp B, och på sin väg till finalen har de mött Vitryssland, Finland, Frankrike och Georgien. Spanien hamnade på första plats i kvalifikationsomgången, helt obesegrade framför Frankrike som vann sex matcher och spelade oavgjort två gånger.

Under coachen Vicende Del Bosque använder sig Spanien av en spelstil som kallas tiqui-taca och utvecklades av den legendariske Johan Cruyff 1988 när han blev Barcelonas coach. Målet var att spelarna skulle lära sig samarbete genom att passa bollen mer exakt och röra sig på samma gång med målet att nå längre bollinnehav och ta initiativen under matchen. Denna stil kännetecknas av snabba och konstanta passningar och snabbtänkta spelare som hela tiden letar efter luckor hos motståndarna.

Chile som kommer vara Spaniens motståndare i denna match har inte på långa vägar nått samma framgångar som Spanien som lag. Inte sedan VM 1962 då Chile var värdland och hamnade på en tredjeplats har de lyckats hamna på några högre positioner. På vägen till finalen detta år mötte Chile åtta olika sydamerikanska lag som till exempel Peru, Bolivia, Colombia och Argentina och fick totalt tjugoåtta poäng vilket gav dem en tredjeplats efter Colombia och Argentina. Totalt fick Chile nio vinster, sex förluster och spelade oavgjort en gång. Chile kommer under sin argentinske coach Sampaoli förmodligen följa samma aktiva och aggressiva spelstil som introducerade av deras förra argentinska coach Bielsa.

Spanien och Chile har mötts två gånger tidigare i VM vilket slutade med vinst båda gångerna för Spanien. År 1950 blev resultaten 2-0 och 2010 vann Spanien med 2-1. Spanien är ett lag som älskas av otroligt många fotbollsfans världen över, medan Chile har en hel del att leva upp till. Trots detta så har Chile ändå lyckats ta sig vidare i final med nio vinster, och de kanske har turen med sig på sin sida i år. Även om det ser mycket bra ut för Spanien i denna match, så vet man aldrig vad som kan hända, och det är just därför som fotboll är en så spännande sport. Klicka här för att göra din satsning på denna VM-Match!

Vi tror att matchen mellan Spanien och Chile den 18 juni 2014 kommer sluta med en vinst för Spanien även denna gång, och resultatet 2-1.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.