Fotboll idag - Mobilbet

world-cupMatchen mellan Belgien och Ryssland den 23 juni 2014 kommer hållas på Estádio Maracanã, Rio de Janeiro.

Belgien är ett av de äldsta landslagen i Europa, och har varit med i VM hela tolv gånger. Med en fjärdeplats i VM i Mexico 1986 efter en förlust mot Argentina i semifinalen som sitt bästa resultat. Den bästa tiden för Belgien som landslag var mellan 1982 och 2002. Under den perioden så lyckades de medverka i alla VM. Under coachen Guy Thys blev Belgien ett tufft fysiskt och disciplinerat lag som kombinerade delar av den tyska, franska och holländska spelarstilen. Numera spelar Belgien en fysisk fotboll med riktigt bra samarbete i hela lagen från backarna till forwardarna. Det är även anmärkningsvärt att de flesta spelarna i det belgiska landslaget är så talangfulla att de flesta av dem spelar för klubbar utanför Belgien.

I sommar väntas Belgien göra riktigt bra ifrån sig i VM. Under kvalificeringsstadiet placerades de i grupp A tillsammans med Skottland, Wales, Serbien, Kroatien och Makedonien. Belgien slutade på en förstaplats i gruppen med åtta vinster och två oavgjorda matcher samt 26 poäng framför Kroatien som fick en andraplats med 17 poäng. Den belgiske spelaren Christian Benteke kommer inte vara med i VM i Brasilien, men Lukaku väntas spela i hans ställe och samarbeta väl med forwardsen och hjälpa Belgien att ta sig till nästa steg i turneringen.

Det ryska landslaget har en lång historia och många tidigare namn såsom Imperial Russian National Football Team, USSR Football Team och Commonwealth of Independent States. Som USSR lyckades de nå kvartsfinal tre gånger, år 1958, 1962 och 1970. År 1996 kom de på fjärde plats men förlorade mot Tyskland i semifinalen med 2-1 och mot Portugal för tredjeplatsen med samma resultat.

Fabio Capello som är Rysslands coach förväntas lägga fokus på försvaret, men även på attackstilen med 4-3-3 formationen. Han kommer basera spelet på mittfältarna, såsom Denis Glushakov, Igor Denisov, Viktor Fayzulin och Roman Shirokov. De ryska spelarna är kända för den attackarande spelstilen och Capelli har lyckats skapa ett starkt försvar vilket tidigare var lagets svaghet. Forwarden Alexandr Kokorin förväntas vara främst när det gäller Rysslands attackspel. Under kvalificeringsrundan spelade Ryssland i grupp F mot Luxemburg, Azerbadjan, Nordirland och Portugal. Ryssland slutade på en förstaplats med sju vinster, en oavgjord match och två förluster och totalt 20 poäng innan Portugal på andraplatsen med 19 poäng.

Ryssland och Belgien har mötts fyra gånger i tidigare VM-turneringar, och då vann Ryssland tre gånger och förlorade en. Passa på att satsa på denna match direkt här!

Vi tror att matchen mellan Ryssland och Belgien den 23 juni kommer sluta med en vinst för Belgien, och resultatet 2-1.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.