Fotboll idag - Mobilbet

Malmö FFDet har gått 14 år sedan ett svenskt lag senast lyckades kvala in till gruppspelet i Champions League.

Den gången var det Helsingborg som lyckades, och nu har Malmö FF chansen att göra om bedriften.

Man förlorade visserligen bortamötet mot Salzburg, men slutresultatet 2-1 gör att hoppet fortfarande lever för Malmö.

Nära att gå mållösa ur striden

Efter att 90 minuter hade spelats ledde hemmalaget Salzburg med 2-0 och det såg riktigt mörkt ut för MFF. Man hade dock turen att få se en rejäl kommunikationsmiss mellan hemmalagets målvakt Peter Gulacsi, och backen Franz Schiemer, och detta räckte för att Emil Forsberg skulle kunna göra 2-1 på stopptid. Målet kan visa sig bli mycket viktigt på onsdag, när det är dags för returmatch. Med en bra match från Skånelagets sida kan det räcka till avancemang till gruppspelet.

Målet ledde naturligtvis till glädje både bland spelare och fans i Malmö, och det dröjde inte länge att sälja slut på biljetterna till returmötet. 10 000 biljetter såldes inom loppet av några få timmar, och Malmö kan räkna med ett massivt publikstöd när ödesmatchen går av stapeln.

Malmö FF:s VD Niclas Carlnén öppnar för att ytterligare något hundratal biljetter kan komma att släppas innan det är helt slut, men mer än så blir det definitivt inte. Det gäller med andra ord att vara på hugget för den som inte redan har en biljett, som ändå vill se matchen på plats. Man hoppas från Malmös sida att publikstödet ska bli det som behövs för att man ska klara bedriften och ta sig vidare i Champions League på onsdag.

Kan bli nödvändigt att hålla nollan

Malmös målvakt, Robin Olsen, säger i en kommentar till Expressen:

  • Jag tror att jag måste hålla nollan.

Om han lyckas med detta räcker det med att Malmö FF gör ett mål, så räcker det för fortsatt avancemang. Detta är absolut ingen omöjlig uppgift för ett MFF som har sett starka ut hela säsongen, och som har en viktig offensiv kraft i form av Markus Rosenberg.

Ska Malmö bli första svenska lag på 14 år att ta sig vidare till gruppspelet i CL? Det avgörs på Swedbank Arena klockan 20.45 på onsdag, 27:e augusti. Publiken kommer att göra sitt yttersta för att lyfta fram sitt lag till en viktig seger, och spelarna kommer att vara laddade till max. Frågan är om det räcker?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.