Fotboll idag - Mobilbet

GAIS Gefle IF den 2 juli 2011 speltipsMatchen mellan GAIS och Gefle lördagen den 2 juli kommer att spelas på Gamla Ullevi i Göteborg. Lagen har inte mötts i år i Allsvenskan men i de fem senast spelade matcherna lagen emellan från tidigare år så har Gefle vunnit en, GAIS har vunnit tre matcher och de har spelat oavgjort en gång.

GAIS vann sin senast spelade match som var mot Malmö FF, och det gjorde även Gefle som senast spelade mot IFK Göteborg. Hittills i årets omgång av Allsvenskan har GAIS gjort 17 mål, medan Gefle bara gjort 12.

Båda lagen har spelat bra i år och ligger högt upp i resultattabellen. GAIS ligger just nu på en femteplats med 23 poäng medan Gefle är fyra med 24 poäng. GAIS inte släppt in några mål på de sju senast spelade hemmamatcherna, medan Gefle inte heller släppt in något mål på sju matcher, så lagen är minst sagt jämlika. Förra året hamnade GAIS på en trettonde plats i Allsvenskan och Gefle hamnade strax under på en fjortonde plats, så båda lagen har gjort stora framsteg i år jämfört med tidigare.

Sedan förra året har GAIS förlorat skyttekungen Eyjólfur Hédinsson till det danska laget Sönderjyske, men de har även värvat lovande Eric Bassombeng från Örebro SK och erfarne anfallaren Alvaro Santos från Örgryte. För Gefles del så har försvararen Omar Jawo lämnat laget, men de har istället värvat Pär Asp från Brommapojkarna som ersättare.

Matchen kommer bli spännande eftersom lagen är så jämna och var så även förra året. Dock har GAIS en fördel i och med att de spelar på hemmaplan och de har även gjort fler mål hittills i år. Dessutom har GAIS vunnit flest av de senast spelade matcherna lagen emellan. Därför tror vi att matchen kommer sluta med vinst för GAIS och att resultatet blir 3-1.