Fotboll idag - Mobilbet

8 februari 2011 fotbollstipsDen 8 februari hålls matchen mellan Sverige och Cypern på GSP Stadium i Nicosia. Sverige har en stor trupp på hela 34 spelare och en bra blandning mellan både rutinerade spelare och nykomlingar som annars inte brukar spela i A-landslaget.

För Sverige är de två matcherna i Cypern viktiga förberedelse inför EM-kvalet senare i vår mot Moldavien. Den svenske förbundskaptenen Erik Hamrén avslöjar inte hur han ska matcha laget inför mötet med Cypern, men klart är i alla fall att Zlatan Ibrahimovic är med i truppen även om han inte verkar vara aktuell för matchen mot Cypern. En av de största överraskningarna i truppen är Malmö FF:s tekniska och kreativa vänsterytter Jimmy Durmaz som inte tidigare spelat i A-landslaget.

Cyperns landslag leds av förbundskaptenen Angelos Anastasiadis som valt ut 24 cypriotiska spelare att delta i träningsmatcherna. Bland dem finns Michalis Konstantinou, Ioannis Okkas och Constantinos Charalambides som är de tre spelare som gjort flest mål totalt i Cyperns landslag. Sverige har inte mött Cypern sedan 1995, men historiskt sett har laget aldrig förlorat en match mot Cypern. En liten indikation på det kommande resultatet kan man få genom att titta på tidigare genomsnitt där Cypern har i snitt 1,2 mål per match på hemmaplan medan Sverige gör 1 mål i genomsnitt vid bortamatcher. Däremot är Sveriges landslag nu återigen rankat som ett av världens 30 bästa lag av FIFA efter segern mot Botswana i januari.

Cypern däremot är bara rankat på plats 91 enligt FIFA. Dessutom har Sveriges fem senaste matcher bara slutat med en förlust och ett oavgjort möte medan Cyperns fem senaste matcher resulterat i två förluster och två oavgjorda matcher. Om man ser till tidigare statistik och ranking så ser man att Cypern är starka på hemmaplan men Sverige i snitt vunnit flest matcher på senare tid. Vårt tips är därför att Sverige kommer vinna den här matchen och att resultatet blir 1-2.