Fotboll idag - Mobilbet

Bayern München mot Chelsea 19 maj 2012 speltips.Finalen i UEFA Champions League kommer hållas i Allianz Arena i München den 19 maj 2012, och finalisterna är Chelsea och Bayern München. För Bayern München är det speciellt eftersom de har chansen att ta hem ligatiteln på sin egen arena, vilket bara hänt 4 gånger tidigare i ligans historia.

I semifinalen vann Bayern München över Real Madrid medan Chelsea slog ut Barcelona. De två lagen i finalen har bara mötts en gång tidigare vilket var i kvartsfinalen i Champions League 2004-2005 då Chelsea vann med 6-5. Inför finalen den 19 maj kommer båda klubbarna att sakna en del viktiga spelare på grund av avstängningar, såsom David Alaba, Luiz Gustavo och Holger Badstuber i Bayern München och John Terry, Branislav Ivanovic, Ramires Santos do Nascimento och Raul Maireles från Chelsea.

Finalen mellan de båda lagen kommer bli tuff och lagen är ganska jämna. Det var inte många som trodde att slutkampen skulle stå mellan Bayern München och Chelsea i slutet av Champions League, men båda lagen har visat att de har vad som krävs. Det är endast andra gången som Chelsea är i final, medan Bayern München har lyckats ta sig till final hela 9 gånger. I finalen kommer vi förmodligen få se närkamper mellan Cole och Robben, och Chelsea förväntas försöka få övertaget med Kalou och Mata.

Trots att båda lagen är ganska jämna så har Bayern München några fördelar. En av dem är såklart att finalen spelas på deras egen arena. Ser man till tidigare statistik så har också Bayern München lyckats bättre i Champions League tidigare år, och de har även ett mycket bra anfall och en målvakt i världsklass. Deras nackdel kommer vara försvaret där det saknas några viktiga spelare, men trots detta tror vi att Bayern München kommer lyckas ta hem finalen och att resultatet kommer bli 2-0.