Fotboll idag - Mobilbet

AIK mot Malmö FF SpeltipsMatchen mellan AIK och Malmö FF den 12 juni kommer att spelas på Råsunda Fotbollsstadion i Solna i Stockholm. Malmö FF är vinnarna från förra årets allsvenska omgång och just nu ligger de på fjärde plats i poängtabellen med 17 poäng.

AIK hamnade däremot på elfte plats i Allsvenskan förra året medan de i år just nu ligger lite högre upp med en niondeplats och 14 poäng. Däremot vann AIK Allsvenskan år 2009, så matchen mellan lagen blir alltså ett möte mellan de två senaste svenska mästarna i fotboll.

I de fem senast spelade matcherna har AIK inte lyckats så bra, resultatet är fyra förluster och en vinst. Malmö FF däremot har lyckats bättre med två vinster, två oavgjorda matcher och bara en förlust i lagets fem senast spelade matcher. De två lagen har inte mötts hittills i årets omgång av Allsvenskan, men i det senaste mötet som var förra året vanns matchen av Malmö FF med 1-0.
Några förändringar som nyligen skett i Malmö FF som kan tänkas påverka matchen är dels att en av lagets spelare, Ivo Pekalski, är skadad och förmodligen kommer missa matchen mot AIK. Malmö FF presenterade även sin nya tränare Rikard Norling, som tidigare tränat AIK, den 25 maj och matchen den 12 juni mot AIK blir hans första allsvenska match som tränare för laget.

Även om AIK vann Allsvenskan år 2009 så hamnade de långt ner i tabellen förra året. I år ser det inte mycket bättre ut eftersom de har många förlorade matcher hittills. Trots att AIK spelar på hemmaplan i matchen så har Malmö FF hittills varit så överlägsna att det kommer bli svårt för AIK att vinna matchen. Vårt tips är därför att matchen mellan AIK och Malmö FF den 12 juni kommer sluta med vinst för Malmö FF och att resultatet blir 2-0.