Fotboll idag - Mobilbet

Fotbollsregler Fotbolls-EM 2016Frispark regler.En frispark är ett av straffen som en domare kan döma ut till motståndarlaget vid ett regelbrott i en match. Det finns två sorters frisparkar: indirekt frispark och direkt frispark. En indirekt frispark innebär att bollen inte får slås i mål direkt utan att någon spelare vidrört den innan.

Om det ändå sker, så får motståndarlaget en inspark. En direkt frispark kan däremot Läs mer »

Offside fotbollEn av de viktigaste och kanske också krångligaste fotbollsreglerna är den som avgör när en spelare är offside eller inte. Om en spelare är offside innebär det att han eller hon befinner sig för långt upp på planen mot motståndarlagets mål för att vara tillåten att ta emot passningar från en annan spelare i laget.

Reglerna för offside har ändrats en del under åren, men regeln som man följer idag fastslogs Läs mer »

Rött kort fotboll reglerOm domaren visar upp ett rött kort i en fotbollsmatch innebär det att en spelare eller annan lagmedlem utvisas för resten av matchen. Det röda kortet är det allvarligaste straffet som domaren kan dela ut.

Detta innebär att den som utvisats måste lämna planen omedelbart och inte kan bli ersatt av någon annan. Därmed får laget spela resten av matchen med färre spelare på planen, så det röda kortet Läs mer »

Gula kort avstängningIdén om att använda det gula kortet som en symbol för en varning från domaren uppkom under VM-finalen i fotboll 1966 eftersom detta var ett sätt för alla nationaliteter att förstå varningen. Ett gult kort är en markering som domaren visar upp för att uppmärksamma att en spelare eller hela laget fått en officiell varning.

Detta sker vid allvarligare förseelser som är för små för att innebära omedelbar utvisning men Läs mer »