Fotboll idag - Mobilbet

Zlatan.Paris SG med Zlatan Ibrahimovic i spetsen, tog på lördagen emot Bastia i årets hemmapremiär i franska ligan. Den svenske anfallaren såg som vanligt bra ut när han som lagkapten för dagen inledde matchen på Parc des Princes.

Efter cirka tio minuter fick han bollen och klev med en skottfint fram emot motståndarnas straffområde. Man såg dock omedelbart att något hade hänt, då han tydligt visade tecken på att ha ont. Ytterligare cirka fem minuter senare blev tränaren Laurent Blanc tvungen att byta ut Ibrahimovic. Till Expressen sade Ibrahimovic själv efter matchen:

  • Det högg till upp mot revbenen, jag kunde inte andas. Jag kan fortfarande inte andas ordentligt. Det bara högg till, jag kunde inte springa ordentligt. Jag kunde inte fortsätta.

Troligen inget hot mot kvalmatchen i september

Att Ibrahimovic, som utan tvekan måste betraktas som PSG:s nyckelspelare nummer ett, tvingas kliva av skadad redan i hemmapremiären, är naturligtvis mycket olyckligt för Paris SG, men för alla fotbollsintresserade svenskar framför TV-apparaterna hemma i Sverige, är kanske den främsta frågan; kommer skadan att hindra anfallsstjärnan från att spela EM-kvalmatchen mot Österrike som går av stapeln 8 september?
Expressen ställde efter matchen frågan till Ibra, som svarade relativt lugnande:

  • Nej, det tror jag inte. Jag hoppas inte det. Så länge räknar jag inte med att bli borta.

För Sverige är det naturligtvis av största vikt att världsstjärnan är tillbaka i god form till matchen mot Österrike. Landslaget behöver honom, och för att Sverige ska lyckas avancera till EM är det viktigt att det blir tre poäng i den väntande matchen. En hel fotbollsnation håller därför tummarna för att Ibrahimovic har rätt i sitt antagande att det inte rör sig om en speciellt allvarlig skada.

Vinst för PSG trots skadan

Trots att PSG tvingades klara sig utan svensken under större delen av matchen, slutade det med vinst för PSG. Man besegrade Bastia med 2-0, med mål av Lucas och Cavani. Lavezzi som kom in istället för Zlatan hade också en riktigt fin chans i slutet på första halvlek, men fick inte till något bra skott, och bollen gick till slut högt över mål.
PSG hade full kontroll över matchen under större delen av matchtiden, och sammanfattningsvis kan man säga att spelet i första halvlek lämnade en del övrigt att önska, medan laget från Paris skötte sig fint i andra halvan av matchen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.