Fotboll idag - Mobilbet

Efter en sommar fylld av VM-matcher har det blivit dags för kval till EM för de svenska herrarna. Nu är det skarpt läge igen, och det gäller att vara med i topp redan från början för att säkra en plats. Redan på måndag 8:e september är det dags för Sveriges första kvalmatch, då man ställs mot Österrike på Ernst Happel-stadion i Wien.

Samtliga bortabiljetter sålda

Att publikstöd har stor betydelse när det är dags för match är ingen nyhet, och detta är något som Sveriges fans tagit fasta på. Inför matchen mot Österrike kommer nu glädjande nyheter som säger att samtliga bortabiljetter är sålda, vilket innebär att alla de 3000 biljetter som Sverige har tilldelats har blivit sålda.

Christian Thunholm som sitter med i Svenska Fotbollsförbundets evenemangsgrupp, säger till Expressen att samtliga biljetter som förbundet har fått har blivit sålda. Han berättar vidare att det även finns fans som har köpt biljetter direkt på plats, och att det även finns tillresta fans som bor runtom i Europa. De svenska herrarna kan med andra ord vänta sig ett starkt publikstöd.

Ryssland favorittippade

Förutom Österrike som man inleder mot, väntar matcher mot Ryssland, Montenegro, Moldavien och Liechtenstein. Vilka av dessa lag som kommer att finnas på plats när EM avgörs i Frankrike 2016 återstår att se, men möjligheterna att avancera har ökat i och med att hela 23 av de kvalande lagen nu kommer att komma vidare till mästerskapet. Förutom de lag som kvalar sig vidare till gruppspelet i EM kommer vi givetvis att få se värdnationen Frankrike.

Ryssland är favorittippade i Sveriges kvalgrupp, men i övrigt ser det ut att kunna bli en öppen historia, och Sveriges chanser att gå vidare borde vara bra. De två bästa lagen i varje kvalgrupp går direkt till EM, liksom den bästa grupptrean. Resterande grupptreor kommer att mötas i play off, och då står det fyra EM-platser på spel.

20.45 på måndag kväll är det dags för avspark i Wien, och då är det bara att hoppas att Zlatan Ibrahimovic och de övriga svenska spelarna är i toppform och verkligt motiverade att ta sig till EM-slutspelet.

Under måndagen avgörs även två andra matcher, närmare bestämt de andra kvalmatcherna i gruppen mellan Ryssland-Lichtenstein och Montenegro-Moldavien.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.