Fotboll idag - Mobilbet

Inför mötet mellan Malmö FF och Gefle IF såg kampen om det allsvenska guldet en aning avslagen ut. Malmö hade en stabil ledning före jagande AIK, och ingen trodde nog egentligen att Gefle IF skulle ha något att sätta emot. Verkligheten visade sig dock bli en annan, och det slutade med att guldjagande Malmö nollades för första gången på 23 matcher.

Med en match mindre spelad ligger AIK på 38 poäng, medan Malmö FF har 45 poäng. Med en vinst i nästa match kan AIK se till att väcka rejält liv i kampen om guldet.

Stark nolla av Gefle IF

Gefle deltar i en helt annan strid än den Malmö utkämpar. För laget från Gävle handlar det om att undvika kvalstrecket, något som man för tillfället ser ut att lyckas riktigt bra med. På en vecka har laget spelat ihop fyra poäng, och ligger på en niondeplats, bara fem poäng från sjätteplatsen. Det är jämnt i mitten av tabellen, och den en-poängare man lyckades ta i matchen mot serieledarna kan visa sig bli mycket viktig i slutändan.

Gefle IF visade upp ett starkt försvarsspel, och målvakten Emil Hedvall fick göra några viktiga räddningar i andra halvlek, och såg på så sätt till att Gefle blev det första laget som lyckades nolla MFF den här säsongen. Det faktum att Malmös nyckelspelare Markus Rosenberg var avstängd och inte kunde spela, samt att några av lagets andra spelare vilades, kan naturligtvis ha varit en bidragande orsak till poängtappet, men matchen spelades inte desto mindre på ett stabilt och imponerande sätt av GIF.

Malmö tar nya tag inför tisdagens Champions League-match

Att man bara fick 0-0 mot GIF är inget som man gläds över i Skånelaget, men det finns ingen tid till att älta detta, då man på tisdagen ska ta sig an det österrikiska laget Salzburg i det viktiga kvalet till Champions League. Det är bortamatch som gäller, och då kommer tränaren Åge Hareide att mönstra sitt starkaste lag. Då det är bortamatch som väntar gäller det att försöka få in något, eller helst några mål, då detta kan komma att bli mycket betydelsefullt i ett returmöte.

Nu återstår det att se om AIK kan ta chansen att knappa in på MFF genom att ta tre poäng i sin match mot Örebro. Om de lyckas med detta skiljer det plötsligt bara fyra poäng mellan de båda lagen, och då är plötsligt guldstriden helt öppen igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.