Fotboll idag - Mobilbet

ElfsborgDet har bara gått några dagar sedan Malmö FF säkrade sin plats i gruppspelet i Champions League, och på torsdagen hade Elfsborg möjligheten att säkra en annan svensk framgång, genom att kvala in till slutspelet i Europa League.

Det som krävdes var att man lyckades hålla den ledning med 2-1 som Boråslaget hade med sig från hemmamötet.

Uppgiften skulle dock visa sig för svår, och Elfsborg fick se sig utslagna efter att Rio Ave vunnit med 1-0.

Sent avgörande i Portugal

Rio Ave hade mycket boll under matchens inledning. Elfsborg stod för ett mycket bra försvarsspel, och trots att portugiserna var mycket nära att ta ledningen vid några tillfällen, och hade ett klart större bollinnehav till en början, stod det fortfarande 0-0 i halvtid.

I inledningen av andra halvlek var Elfsborg något mer offensiva och man hade några fina lägen. Mikkel Beckman som skickade Elfsborg till spel i Europa League ifjol, hade ett skott i stolpen på frispark, och man fortsätter att spela fint även efter denna chans.

Efter 90 spelade minuter är det fortfarande mållöst i Portugal, och Elfsborg är oerhört nära spel i Europa League för andra året i rad. Detta ska dock förändras snabbt, när Esmael Goncalves rullar in bollen i mål efter två tilläggsminuter. Plötsligt är Boråslaget utslaget ur Europa League och längre än till kval räckte det alltså inte i år.

Ekonomisk betydelse

Att Elfsborg slogs ut i kvalet till Europa League betyder att laget kan fokusera på resterande matcher i Allsvenskan, och man kan försöka säkra en så bra placering som möjligt där. Dessvärre betyder förlusten även att laget går miste om cirka 20 miljoner kronor, som klubben hade fått vid ett avancemang till gruppspel i Europa League.

Efter veckans kvalmatcher kan vi slå fast att fotbollsintresserade svenskar visserligen inte kan se fram emot att se Elfsborg spela vidare i Europa League i år, men däremot kan man glädjas åt att äntligen ha ett svenskt lag vidare i Champions League, närmare bestämt Malmö FF, som kan se fram emot spännande matcher mot storlag som Juventus och Atletico Madrid. Ekonomiskt kan man även se fram emot ett rejält klirr i kassan, då avancemanget inbringar mer än 200 miljoner kronor till klubben.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.