Fotboll idag - Mobilbet

Helsingborg fortsätter värva.Det händer mycket runtom i fotbolls-Sverige för tillfället. Sommarfönstret är fortfarande öppet och klubbarna värvar friskt.

Helsingborgs IF är ett av de lag som verkligen har tagit tillfället i akt och sett över sitt spelarbehov. Redan tidigare under sommaren har man värvat fyra nya spelare; Mikael Dahlberg, Jordan Larsson, Darijan Bojanic och Johan Mårtensson, och nu står det klart att man har två nya spelare på gång.

Återvändare förstärker

Ett av de två nyförvärven är en återvändare som tidigare spelat i HIF. Markus Holgersson spelade i Helsingborg från 2009 fram till 2011 och hann ta SM-guld med klubben under sina tre säsonger. Han har därefter spelat i New York Red Bulls och Wigan Athletic, men återvänder nu till sin gamla klubb för att förstärka på backsidan.

På den presskonferens som hölls presenterade klubben även en annan spelare, nämligen Victor Pálsson som närmast kommer från NEC Nijmegen. 23-åringen som ska förstärka på mittfältet har även hunnit spela i Liverpool, Hibernian FC, Dagenham & Redbridge FC och New York Red Bulls under sin karriär.

De båda spelarna får till att börja med kontrakt året ut, men båda har kontrakterats med en option som gör det möjligt att förlänga respektive kontrakt med två år.

Viktiga ersättare

De nyförvärv som nu presenteras kommer att bli viktiga i truppen inför återstående omgångar av Allsvenskan, då man även har förlorat flera spelare som har lämnat för utlandet. Sedan tidigare står det klart att Ardian Gashi lämnar för norska Odds BK, och att Loret Sadiku går till Mersim Idman Yurdu. Utöver dessa två lämnar även flera andra spelare klubben, och nyförvärv var därför något av en nödvändighet för att man ska ha en chans att hänga med.

De värvningar man har gjort bör ge en bra bredd till truppen, då man får in såväl anfallare som mittfältare och backar. Jordan Larsson, som skrivit på för HIF under sommaren, bör ses som en mycket intressant värvning, då han har mycket att brås på och betraktas som en stor talang. Kanske blir det just i Helsingborg som det stora genombrottet kommer.

Om man lyckats värva likvärdiga ersättare till de spelare som lämnar HIF återstår att se, men det är tydligt och klart att Helsingborg tänker göra vad man kan för att hamna så högt upp som möjligt i årets tabell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.