Fotboll idag - Mobilbet

Johan Bertilsson Gefle IF.Gefle IF förlorade flera av sina tidigare nyckelspelare inför den här säsongen, då Jakob Orlov och Mikael Dahlberg lämnade för utländska ligor, medan Alexander Faltsetas följde med tidigare Gefletränaren Pelle Olsson till nya laget Djurgården, samtidigt som Gefle-ikonen Mattias Hugosson lämnade sin plats i målet efter många års trogen tjänst.

Detta har gjort att Gefles spel ibland har sett något uddlöst ut under säsongen, och framför allt har man saknar en skicklig målgörare. När nu dessutom både Dioh Williams och Johan Oremo haft skadeproblem har det blivit extra tydligt att något måste göras, och på en presskonferens under onsdagen kom beskedet; en offensiv mittfältare har värvats.

Återvändande målkung

Den spelare som nu värvats till Gefle IF är ingen mindre än Johan Bertilsson, en mycket offensiv mittfältare som tidigare tillhört Kalmar, men som under fjolåret var utlånad till Degerfors IF, som spelade i Superettan. Bertilsson imponerade stort under tiden i Degerfors, och svarade för inte mindre än 16 mål, vilket var tillräckligt för att ge en andraplats i Superettans skytteliga.

Inför denna säsong valde mittfältaren att pröva lyckan utomlands, närmare bestämt i polska Zagłębie Lubin. I juli valde han dock att bryta kontraktet och återvända till Sverige, där det nu står klart att spel i allsvenska Gefle väntar de närmaste åren, då Bertilsson skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2,5 år.

Spelar redan på söndag

På söndag väntar en spännande match mot AIK, för Gefle som kämpar för sin fortsatta existens i Allsvenskan. Efter segern mot Mjällby senast ser det positivt ut i kampen runt strecket, men tre poäng mot AIK skulle givetvis vara till mycket stor hjälp. Förhoppningen är att 26-åriga Bertilsson ska kunna bli spelklar redan till denna match, trots att han inte har tränat med ett lag sedan i juni, enligt sportchefen Hasse Berggren som säger följande till Gefle IF’s hemsida:

  • Det är en eftertraktad spelare som vi är väldigt glada över att ha kunnat knyta till oss. Vi hoppas att Johan hinner bli spelklar redan till på söndag.

Mittfältaren själv beskriver sin framtida roll i laget med följande ord:

  • Jag tror att jag kan bidra i det offensiva spelet med min teknik och skapa målchanser åt mig själv och mina lagkamrater.

En offensiv kraft är något som Gefle IF verkligen kan behöva, och inför de återstående omgångarna av årets allsvenska serie kommer Johan Bertilsson med stor sannolikhet att få stor betydelse för sitt nya lag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.