Fotboll idag - Mobilbet

Flera nya spelare på väg till Blåvitt.Silly Season pågår för fullt och det gör att varje dag är full av spänning och nyheter. Allsvenska lag, liksom lag i utländska ligor, gör sitt bästa för att förstärka lagen och komplettera sina spelartrupper.

IFK Göteborg är ett av de lag som är som mest aktiva medan handelsfönstret är öppet, och deras jakt på nya spelare tycks ge utdelning, då det nu ryktas om en rad spännande nyförvärv.

Närmast klart med dansk mittfältare

Det har tidigare ryktats om att danske mittfältaren Sören Rieks skulle vara på väg till Blåvitt, och klubben bekräftar nu att mittfältaren är så gott som klar för IFK Göteborg. Sportchefen Mats Gren säger till GT att förhandlingarna om kontraktet är färdiga, och att endast små detaljer återstår, något man hoppas få färdigt under dagen.

Rieks, som är 27 år gammal, har närmast spelat i NEC Nijmegens. Han är en offensiv mittfältare som kan tillföra offensiva kvaliteter i Blåvitt.

Norrman på väg till klubben

Skandinaviska spelare tycks ha stort intresse hos Blåvitt för tillfället. Det ryktas nu att även norrmannen Fredrik Brustad är nära en övergång. Anfallaren har spelat i Stabaek sedan 2011, och innan dess spelade han collegefotboll i USA där han bodde under tre års tid. Brustad har flera kvaliteter som man letar efter i IFK Göteborg, då han är både stor och snabb.

Fiorentina-spelare på gång?

Det händer mycket kring Blåvitt för tillfället. Rykten gör gällande att man har ännu en anfallare på gång, närmare bestämt Kenneth Zohore, som har kontrakt med italienska storklubben Fiorentina, men som har varit utlånad till andra klubbar de senaste säsongerna.

Zohore fick sitt genombrott i FC Köpenhamn och flyttade 2012 till Italien och Fiorentina. Han har dock haft svårt att slå sig in i A-laget, och har istället lånats ut till Bröndby. Där lyckades han desto bättre, och svarade för fem mål och två målgivande passningar.

Ryktet gör gällande att Zohore kommer att lånas ut till IFK Göteborg med en köpoption, det vill säga att klubben får möjlighet att köpa honom efter att låneavtalet har löpt ut.

Det står klart att det är anfallet man vill förstärka i Blåvitt och med dessa intressanta namn på gång in kan resterande del av säsongen bli mycket intressant. Ännu kan dock mycket hända, och det finns tid för fler värvningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.