Fotboll idag - Mobilbet

FotbollsnyheterPremier League-matchen mellan Arsenal och Sunderland den 5 mars på Emirates Stadium blev mållös för båda lagen. Dock hade Arsenal många målchanser och möjlighet att minska avståndet till Manchester United som just nu ligger i toppen av ligan.

Sunderland har fyra förluster i Premier League sedan tidigare och borde varit en lätt match för motståndarlaget, men de visade sig vara en svårare utmaning än förväntat. Ifall Arsenal vunnit matchen och fått med sig tre poäng så hade det bara skiljt en poäng mellan dem och Manchester United. Nu fick Arsenal bara en poäng vilket gör att det blir en ännu större utmaning för laget att ta sig till vinst i Premier League.

När det bara var några minuter kvar av matchen lyckades Andrei Arshavin göra 1-0 för Arsenal efter en passning från Nicklas Bendtner, men målet dömdes genast bort för offside av den assisterande domaren. På reprisen kunde man dock se att det var en felbedömning. Det var ingen offside eftersom Arshavin trots allt var på rätt sida om Sunderlands försvarslinje då Sunderlands högerback var i samma höjd som Arshavin. Arsenals manager Arsene Wenger var mycket besviken på incidenten och anser att liknande saker har hänt tidigare och har stor inverkan på ligan. Nu ligger därmed Arsenal tre poäng efter Manchester United i Premier League, och domarmissen kan leda till att Arsenal missar sin chans till vinst.

Men fortvarande har de möjlighet att vinna ligan eftersom Manchester United spelade en svår match mot Liverpool under söndagen den 6 mars som de förlorade. Slutresultatet blev 3-1. Detta innebär att Manchester United fortfarande leder ligan med tre poäng, men Arsenal har spelat en match mindre vilket kanske kan jämna ut siffrorna i striden om vilket lag som ska vinna Premier League i år.