Fotboll idag - Mobilbet

I år startar Allsvenskan den 2 april och 16 lag kommer att delta i serien. Totalt kommer alla lagen spela två gånger vardera mot varandra, en gång på bortaplan och en gång på hemmaplan. En vunnen match ger laget 3 poäng, oavgjord match ger 1 poäng och en förlorad match ger inga poäng alls.

Två nya lag har kommit upp i högsta serien från Superettan, nämligen Syrianska FC och IFK Norrköping. Gefle IF kom in i Allsvenskan 2014 efter att ha kvalat mot GIF Sundsvall. Nedan är hela listan på de deltagande lagen numrerade efter förra årets placering:

Lag från Allsvenskan 2016/17

 1. Malmö FF
 2. Helsingborgs IF
 3. Örebro SK
 4. IF Elfsborg
 5. Trelleborgs FF
 6. Mjällby AIF
 7. IFK Göteborg
 8. BK Häcken
 9. Kalmar FF
 10. Djurgårdens IF
 11. AIK
 12. Halmstads BK
 13. GAIS

Lag som kvalat in

 • Gefle IF

Lag från Superettan 2010

 • Syrianska FC
 • IFK Norrköping

En av de mest intressanta nya spelarna för säsongen är Martin Mutumba, som var en av de största profilerna i Allsvenskan 2009, och nu återvänder till AIK efter att ha spelat i Ungern. Även Anders Svensson, en av de största landslagsspelarna, som spelar för IF Elfsborg är en av de populäraste spelarna i årets turnering. De lag som ser ut att ha störst chans att ta hem titeln 2011 är förra årets vinnare Malmö FF och tvåan Helsingborgs IF eftersom de har i stort sett samma spelare kvar i år som ledde dem till topplaceringar förra året, och lagen är i mycket bra form. De största utmanarna är Örebro, Elfsborg och IFK Göteborg som alla är starka lag med bra spelare denna säsong och har gjort bra ifrån sig på träningsmatcherna.

Besök Betsson där du hittar de bästa oddsen för att satsa på matcherna i Allsvenskan!